Panik på jobbet
2009-01-30 - Jag förstår att personalen på centralköket där man slevade upp spagettin från golvet mår dåligt. Hur kul kan det vara att bli tagen på bar gärning och dessutom filmad. Naturligtvis ett beteende som är fullständigt oacceptabelt, men förmodligen hamnade personalen i panik för det finns inget utrymme för misstag. Får man panik så handlar man sällan rationellt. Vad jag kan undra över är om detta är ett exempel på att man har en för långt driven verksamhetsprocess, att man har gjort en "leanprocess" anorektisk. Där det inte finns något utrymme för misstag och konsekvenserna blev detta? Fanns det med i den riskanalys som dom gjorde och hur mycket kostar inte den här fadäsen/skandalen i dåligt rykte och minskat förtroende? Trevlig helg
Kommentarer
Bloggkommentarer är en omodererad tjänst på HRsociety. HRsociety ansvarar inte för innehållet, det gör varje skribent själv.
|