Det viktiga kroppsspråket

2009-02-25 -

Ingen av oss kunde väl missa förlovning mellan kronprinsessan och Daniel igår. Vad som slog mig var vikten med kroppsspråket. I det här fallet var det kungen och drottningen som jag reagerade på. Hade de suttit i en intervju/säljsituation med det kroppsspråket är jag högst tveksam till om de hade fått jobbet, eller lyckats sälja in produkten. De såg väldigt obekväma ut!


Permalink   Allmänt   Kommentarer (1)   Trackbacks ()
 
Skyddsombud skadades - åtalas!

2009-02-24 -

Läste i DN att ett skyddsombud som blev begravd upp till höften av rasmassor åtalas för att han inte har vidtagit åtgärder som förebyggt raset.

En intressant vinkling och undrar vad konsekvenserna blir. Ofta har jag hört talas om militanta skyddsombud som stoppar arbeten enligt arbetsgivaren i tid och otid, men att ett skyddsombud blir åtalad för att inte ha ingripit sätter lite nya ramar. Är det en helt ny era som kommer, tänk om fackliga representanter skulle kunna åtalas för försummelse på grund av att de inte i samverkansavtalens anda inte varnat arbetsgivaren om eventuella konsekvenser vid olika former av beslut. Nu kommer det naturligtvis inte att gå så  här långt, men tanken svindlar.

Det finns väl två scenarior som kan komma ut av detta.

  1. Det blir svårare att få någon att ställa upp som skyddsombud om man riskerar åtal.
  2. Vi får än mer nitiska skyddsombud som hellre stoppar arbetet en gång för mycket än för lite.

Är det så att ett skyddsombud kan få ett arbetsgivaransvar när det gäller skyddsarbetet? Dom faller i mars. Påpekas kan att arbetsgivaren bistår skyddsombudet med advokat.
En sak som jag har märkt i min yrkeskarriär är att duktiga, kompetenta fackliga representanter är guld värda, men frågan är om detta verkligen gör att vi får de fackliga företrädare som medlemmarna och företagen behöver?


Permalink   Företagande   Kommentarer (1)   Trackbacks ()
 
Bonus vid brakförlust!

2009-02-23 -

Nu är vi där igen, första AP-fonden gör en brakförlust och är klart sämre än index som de jämför sig med. Men de ger ut en bonus på 1,6 miljoner kronor.

Jag kan undra över vad de får bonus för? Att de var sämre än index? Det är ju faktiskt våra pensionspengar som de leker med.

Här borde bonusbegreppet vara "walk on water" se tidigare blogg. För vad är det för idé med bonus som stimulans om den ändå faller ut vid totalt misslyckande.

Se gärna artikel HÄR

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Våga vägra lågkonjunktur!

2009-02-21 -

Jante, dysterkvistar och pessimister försöker lägga en blöt luddig filt över initiativ, engagemang och optimister för att få "gotta sig" i eländesträsket. Våga vägra lågkonjunktur, en väg ur krisen.
Kjella A Nordströms recept är tydligen att fler ska starta företag, visst kan det vara en lösning, men att stimulera till fler initiativ i företagen och ha en tillåtande attityd och våga pröva lite nya grepp och idéer kan också göra susen. Istället för att tuffa på i enlighet med den fastlagda processen rakt mot stupet.


Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Skillnad mellan fasaden utåt och verkligheten hos polisen

2009-02-20 -

I DN idag kan vi läsa att "lärare vid polishögskolan motarbetar invandrarelever"

Jag vet att polisen gjort stora insatser för att öka andelen invandrare i polistjänst. En person som kallar sig Ahmed och kommer från ett land i mellanöstern konstaterar att svensk polis visar upp en fasad när de talar om att välkomna invandrare men i realiteten har de internt från skolan ett helt annat förhållningssätt. Läs gärna artikeln HÄR.
Artikeln tar upp ett antal häpnadsväckande saker, men mycket utmynnar i det typiskt svenska. Det här gäller naturligtvis inte dig, men alla andra. Jag förstår att Ahmen inte har något tillit till myndigheten och tänker inte bli polis när han är klar.

Det här är tyvärr väl ett vanligt fenomen, vi pratar om att tillåta, tar fram mångfaldsplaner och strategier, men vi "glömmer" att skapa insikt och medvetande om vårt eget beteende. Mångfaldsarbetet drivs av redan frälsta som vänder sig till andra redan frälsta och där stannar det.

Det gäller att nå längre än att ta fram ett papper som heter mångfaldsplan och arbeta för att ändra beteende och lyfta fram de (o)medvetna fördomar som vi alla bär på, för att det ska bli en förändring. Vidare är det viktigt att kunna peka på vilka vinster det finns med mångfald och faran med den svenska "paradgrenen groupthink"


Om polisen ska bli trovärdiga då jag är övertygad att "incidenten" i Malmö inte var en engångshändelse behöver de genomföra en gigantisk utbildningsinsats där man skapar insikt och inte en folder. Det finns lyckade, beprövade koncept, använd dom.


Permalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Vem har makten, it-systemen eller cheferna?

2009-02-19 -

Enligt en undersökning som presenterades på IDG.SE  sen 16 feb. genomförda av systemleverantören Lawson som frågat 400 chefer på stora företag i Sverige om hur de uppfattar sin arbetssituation så har cheferna det inte så lätt. Vilket jag tycker inte är särskilt förvånande, har cheferna idag verkligen möjlighet och förutsättningar att vara just en bra chef.


41 procent av cheferna tycker att arbetet har blivit svårare det senaste året, var tredje chef tycker att de har för lite tid för att utföra sitt jobb och var fjärde chef tycker att de saknar den kompetens de skulle behöva inom företaget. Man kan då undra varför kompetensutveckling i många företag har tagits bort i dagsläget.


19 procent av cheferna anser att it-systemet är den faktor som försvårat arbetet mest, medan majoriteten (föga förvånande) av it-cheferna tycker precis tvärtom. En tredjedel av sälj- och marknadscheferna ser it-systemet som en försvårande faktor. Vi kan väl konstatera att it-systemen är en viktig organisatorisk faktor i arbetslivet och vem har egentligen makten i företagen,  it-systemet eller cheferna? Hela artikeln i IDG.se kan du läsa HÄR.

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Vart tog alla förståsigpåare vägen?

2009-02-18 -

Kjell A Nordström, Fredrik Härén och alla andra som övertygande och professionellt gjort sig mer eller mindre ekonomiskt oberoende på att tala om hur fantastiskt överlägsna Asien är. Vart tog dom vägen? Kinas ekonomi har tvärnitat, Japan går in i superregression, Indien är utan kapital. Vart har vi överlägsenheten nu då? Är det så att vi överskattat det asiatiska undret? Och underskattat segheten i Europa och kanske också USA?


Vilka blir de nya vinnarna? Norge - som skiter i allt? Eller? Vi vill veta mer, herrrar förståsigpåare! Eller kan det vara (tvärtemot vad tidningen Chef skriver i sitt senaste nummer där de är ute och cyklar) att den svenska ledarskapet kommer att vinna terräng och vi kan skönja nya tider utifrån "våra" förutsättningar och idéal. Det gäller bara att våga tro och se möjligheterna.

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (5)   Trackbacks ()
 
Lean sänker Toyota?

2009-02-17 -

Då jag inte är en överdriven entusiast över Leantänkandet som nu råder blev jag glad över att hitta en frände i Magnus Penker som skriver i sin blogg att "Har Lean tänkandet skadat Toyota mer än marknaden".

För han menar att när marknaden viker så reagerar Leansystemet långsamt och framförallt så mobiliseras inte nytänkande. Se länk HÄR

Nöden är uppfinningens moder och Lean gör att det inte finns en inbyggd flexibilitet och handlingsberedskap för förändringar.

Leantänkandet kommer från Toyota och kan vi nu spåra den trendförändring som förutspås från det mer hårda Lean-tänkandet till ett mer mjukt och tillåtande.

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Företagande   Kommentarer (2)   Trackbacks ()
 
Hon anställer enbart bögar!

2009-02-16 -

Jag fick en länk tillsänd som gick till  Dominka Peczynskis blogg där hon den 11 feb talar om att hon bara vill anställa bögar i sitt företag. Anledningen till det är att hon en gång i tiden haft en straight man anställd och det fungerade inte bra, så därför tackade hon nej till en straight man som sökte en praktikplats som hon hade. Se länk HÄR

Tänk om alla arbetsgivare diskuterade så? Snacka om att vi får homogena organisationer, präglat av gorupthink och där alla är lika varandra. Hur bra är det? Kan vi som Dominka verkligen dra alla över en kam,  till exempel har jag haft en skåning som inte fungerade på jobbet då skulle jag vägra att i fortsättningen anställa skåningar och så vidare. Det är ju hur dumt som helst. Varför ska det vara så svårt att behandla alla lika.


I vilket fall som helst så är det här diskriminering och är helt klart olagligt och är besviken på att en sådan officiell person uttrycker en sådan okunnighet och inskränkthet.


Permalink   Allmänt   Kommentarer (2)   Trackbacks ()
 
Vad gäller mjukt eller hårt ledarskap?

2009-02-13 -

Dagens Industri relaterar i en artikel från tidningen Chef att den svenska mjukischefen snart är ett minne blott. Se artikeln HÄR

Att jantelagen måste bort håller jag helt med om, men att chefskapet varit speciellt mjukt de senaste åren kan jag inte alls förstå, tvärtom. Det finns flera faktorer som pekar på motsatsen samt att vad jag förstår så är det chefer själva som har uttryckt sina åsikter och med andra ord talat i egen sak.

Vad talar emot.

  1. Forskning (Martin Rogberg) har visat att ledarskapsmodet går i 25-årscykler mellan hårt och mjukt ledarskapsidéal/styrning. Vi kommer då att toppa under 2010 i hårt ledarskap med den nu så populära Lean (and mean) management.
  2. 80-talisterna accepterar inte 70-timmars arbetsdag, utan vill kunna kombinera familj, vänner och arbete.
  3. Chefer har idag inte tid att vara chefer, administration och kortsiktigt kvartalsekonomiskt tänkande, möten och rapporter styr majoriteten av deras tid, förmodligen upp till 80% av arbetstiden. För 20 år sedan var det tvärrom.
  4. Att vara en attraktiv arbetsgivare innebär att det finns tillit och empati utöver ett tillåtande klimat. Något som är en bristvara idag, det är förövrigt sällan ok att eller utrymme till att göra fel/avvikelser vilket skapar rädda organisationer
  5. 40-talisterna går i pension (förmodligen de som svarat på frågorna) ska ersättas av bland annat 80-talister som inte accepterar nuvarande arbetsförhållanden.
  6. För att vara attraktiv arbetsgivare krävs att cheferna har en framtidstro, engagemang och kan entusiasmera och coacha sin personal. Inte enbart peka med hela handen.

Sedan pratas det om att idag råder det konsensus och allas delaktighet innan beslut, det är nog snarare i olika former av ledarutbildning som det diskuteras då ledarutbildningen inte har utvecklats speciellt mycket efter de förutsättningar som råder ute i verkligheten.


Fast visst är det intressant med lite olika uppfattningar, det leder utvecklingen framåt.


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (2)   Trackbacks ()
 
Att "ramla" ur ledningsgruppen

2009-02-12 -

Träffar eller hör talas allt oftare om personalchefer som "ramlar" ur ledningsgruppen, befogat om personen inte bidragit, men då ska den ersättas av en som har den förmågan. Men tyvärr så ser jag allt oftare att personalchefen försvinner ut då de har antagit en ny inriktning där personalfrågor hamnar ännu längre ned på agendan, eller placeras under ekonomiavdelningen för att tysta dom.

Ibland funderar jag på om inte dom företagen skulle bojkottas, eller hängas ut då de har en alltför dålig personalsyn. Dock är det svårt då det ofta är i den offentliga sektorn som detta händer. Jag hjälper i alla fall inte till med rekrytering till ett företag som har synen på personalavdelning som en städpatrull som ska enbart finnas tillhands när problem dyker upp. Sedan heder till de som "tar sin Mats ur skolan" då de inte kan ställa upp på de nya förutsättningarna. De visar på kurage och mognad som visar att ni kan er sak och inte ställer upp på vad som helst.
Det viktiga är att man kan påverka och ofta sker det utanför ledningsgruppen, men sker förflyttningen för att minska påverkan blir det generalfel.


Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Carnegie skippar kvartalstänkandet!

2009-02-11 -

Carnegie behöver få arbetsro och arbeta långsiktigt och komma bort från det kvartalsekonomiska tänkandet. Vad klokt och bra, det är det bästa jag har läst på länge om det företaget, men så har de fått en ny ägare också. Läs gärna artikeln i Affärsvärlden HÄR

Men det är kul att fler inser att det kvartalsekonomiska tänkandet styr väldigt kortsiktigt och kan vara förödande för affärerna. Här har som sagt HR en roll att titta mer långsiktigt och inte gå på de snabba och kortsiktiga tänkandet
Permalink   Företagande   Kommentarer (2)   Trackbacks ()
 
"Fish rotten from the head"

2009-02-10 - Det finns ett ordspråk i England "Fish rotten from the head" Med tanke på att majoriteten av svenska VD:ar har en negativ framtidstro så kan läget i dessa företag bli allvarligt. Därför är det viktigt att HR i dessa företag agerar som "djävulens advokat"och går emot och visar framtidstro och optimism. Istället för att spegla VD:s negativa framtidstro
Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
"Stilla vatten luktar illa"

2009-02-09 -

Igår hörde jag ett bra uttryck eller ordspråk med anledning av den turbulens och diskussioner det varit runt ishockeylandslaget tre kronor. " stilla (stående) vatten luktar illa". Det behövs röras om ibland så syre kommer dit för att det ska bli bra".

Är det inte likadant med HR? Det är alldeles för tyst och stilla runt HR för att det ska vara bra. Under förra veckan träffade jag en grupp HR-personer och slogs av att alla verkade mer eller mindre stöpta ur samma form. " Likhet föder likhet och sedan ännu mer" sa Kjell A Nordström och Johan Ridderstråle om vikten av att ha mångfald i arbetsgruppen.

Håller HR på att bli helt likriktade där ingen vågar sticka ut då det inte är helt accepterat inom kåren. Det ska vara tyst och lugnt. Nej så illa är det inte, det finns öar med kreativa och självständiga HR-personer som vågar sticka ut, som vågar säga sin mening och stå för det. Jag kan bara ibland önska att man såg mer av dom i olika HR-forum och röra om i "ankdammen" så att vattnet syresätts.


Permalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Rekryteringskris eller övertalighet?

2009-02-07 -

Offentliga arbetsgivare har ingen strategi för att klara rekryteringskrisen skriver Eva Nordmark SKTF och Annika Billström tidigare finansborgarråd i Stockholm på DN debatt idag. De menar att kommuner och landsting behöver 25000 nya chefer för att ersätta 40-talisternas uttåg ur arbetsmarknaden. Läs gärna artikeln HÄR

Hälften av kommunerna och 75% av landstingen uppger att de har svårt att hitta sökanden med rätt kompetens enligt en undersökning som SKTF har genomfört. Hälften av kommunerna saknar en strategi för sin personalförsörjning. Majoriteten av de offentliga arbetsgivarna saknar en strategi för hur de ska attrahera dem som ska bli framtidens ledare.

I Dagens Samhälle uttalar sig kommunernas och landstingens ekonomichefer att de behöver minska personalen men 15200 personer. Det är väl inte så svårt att inse att det argumentet inte är särskilt bra för att attrahera de 25000 personer som behövs i alla fall de med rätt kompetens. Eller vad gäller egentligen övertalighet eller brist på folk?

Är det den här kluvna delen som gör att hälften av personalavdelningen står som åsnan mellan två hötappar och därför inte har någon strategi för sin personalförsörjning. Kanske borde personalavdelningarna göra sin röst hörd i sammanhanget och inte vara tysta och hukande under ekonomiavdelningens (kortsiktiga) prognoser, utan har ett mer långsiktig och uthålligt perspektiv och inte gör sig till offer. Ett utmärkt tilfälle att sätta ner foten och göra sin röst hörd för den offentliga sektorn behöver en stark och strategisk personalavdelning för att vård skola och omsorg ska fungera bra även i framtiden.


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (1)   Trackbacks ()
 
Dubbla budskap

2009-02-06 -

Snacka om dubbla budskap. När ekonomichefer i kommuner och landsting svarar på en undersökning om hur de ser på den ekonomiska situationen och hur sysselsättningen påverkas ser dom en minskning med 15200 personer de närmaste två åren. Läs gärna artikeln i Dagens sanhälle HÄR. De som främst drabbas i den sektorn är vård och omsorg.

Men enligt en undersökning som SCB har gjort visar att de som läser inom vård och omsorg går en ljus framtid till mötes. Se artikel i SvD HÄR

Vem ska man lita på? Ja inte tror jag så mycket på ekonomerna, de har oftast inte ett längre perspektiv än tre månader åt gången och ser inte den pensionsvåg som kommer att drabba den offentliga sektorn.  Sedan kan man fundera vilka som har ställt till den finansiella krisen som råder nu, inte är det HR-modeller och system i alla fall.

Hur som helst finns det ett behov, eller ser vi ett överskott av personal?  Samt vilka signaler skickar vi ut till blivande gymnasieelever, är den offentliga sektorn något att satsa på. Nej enligt ekonomicheferna, ja enligt SCB.

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Ekonomi   Kommentarer (1)   Trackbacks ()
 
Gå från jante till hjälte ett framgångsrecept!

2009-02-05 -

På företagarnas hemsida kunde man läsat ett uttalande från Jan Carlzon "vi ska gå från jante till hjälte. Jag önskar en ny dröm för Sverige, en dröm där vi går från jante till hjälte - att människor vågar omsätta egna idéer i eget företagande. Jag ser hellre människor som utvecklar flygplan än människor som utvecklar fallskärmar, säger Jan Carlzon, Företagarnas ordförande".
Tänk vad rätt han har, Dysterkvistar och de som enbart ser till sin egen situation och sänder negativa signaler och gör sig till offer istället för att se möjligheter och ljusglimtar borde vi alla ignorera och inte ge uppmärksamhed. Fokusera och hjälp dom som vill göra något och som vägrar att se sig som ett offer, för där tror jag mycket av framtiden och möjligheterna ligger.


Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Nobbade pga facebook

2009-02-04 -

Sociala nätverk som facebook får en allt större betydelse vid rekrytering. I en undersökning som VA.se skriver om framgår att allt fler chefer går in och tittar på till exempel facebook för att se om den sökandes personlighet "passar" i företaget. 40-talistcheferna som går in och tittar i nätverken (17 procent) Har en större tendens att sålla ut sökanden på grund av vad som finns i nätverket än yngre. Se artikel i VA.se HÄR

Obama gjorde likadant när han tillsatte sina närmaste medarbetare, de fick visa vilka uppgifter de hade upplagt i sina sociala nätverk, mail, bloggar med mera innan de fick anställning.

Det som du lägger ut på nätet kan användas mot dig och det som kanske verkar kul i ungdomligt oförstånd ut kan förfölja dig livet ut.

För vi kan konstatera att de sociala nätverken finns och kommer naturligtvis i allt större grad användas av rekryterare för att bilda sig en uppfattning av den arbetssökande.

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Allmänt   Kommentarer (1)   Trackbacks ()
 
Finansstress knäcker kreativiteten!

2009-02-02 -

Härligt att läsa om Tomas Danielsson i SvD om att stressen i krisens spår knäcker kreativiteten och ser ett stöd i vad jag har uttryckt tidigare om att det behövs en ändrad chefsroll och allmänt en attitydförändring. Läs gärna artikeln i SvD HÄR.

Han uttrycker också att om 90% som fortfarande ska dra in på allt fast de inte behöver det, vilket gör att hjulen stannar och krisen blir allt värre.

Man kan undra varför vi skapar denna masspsykos, media har en stor del. Men visst borde fler inom HR kunna ställa upp och göra vad vi kan för att minska rädslan för framtiden. VI ska ju vara bra på att motivera folk.

Men man får vara glad för att det börjar att talas och skrivas om lite annat än neddragningar och om hur vi ska ta oss ur det finansiella skruvstäd som vi har idag. Så håll ut och visa på möjligheterna och framtiden samt skapa hopp och framtidstro i din omgivning. Ni vet det där med dysterkvistar, släng dem överbord.

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Anledning till pessimism!

2009-02-01 -

Med tanke på att vi i Sverige är världens mest pessimistiska folk om framtiden och Vietnamn de mest positiva, undrar jag hur det ser ut i Zimbabwe? Där fördubblas priserna varje dygn och de har en inflation på 230 miljoner procent enligt Expressen. För att inte tala om dess regeringschef Mugabe som inte inger något större förtroende. Där finns kanske en anledning till att känna sig pessimistisk i jämförelse med oss.


Permalink   Allmänt   Kommentarer (1)   Trackbacks ()
 
 Bloggens startsida
Till bloggens startsida
 Senaste inläggen
Det viktiga kroppsspråket

Skyddsombud skadades - åtalas!

Bonus vid brakförlust!

Våga vägra lågkonjunktur!

Skillnad mellan fasaden utåt och verkligheten hos polisen

 Arkiv
Oktober 2014

September 2014

Augusti 2014

Juli 2014

Juni 2014

Maj 2014

Mars 2014

Februari 2014

Januari 2014

December 2013

November 2013

Oktober 2013

September 2013

Augusti 2013

Juli 2013

Juni 2013

Maj 2013

April 2013

Mars 2013

Februari 2013

Januari 2013

November 2012

September 2012

Augusti 2012

Juli 2012

Juni 2012

Maj 2012

April 2012

Mars 2012

Februari 2012

Januari 2012

December 2011

November 2011

Oktober 2011

September 2011

Augusti 2011

Juli 2011

Juni 2011

Maj 2011

April 2011

Mars 2011

Februari 2011

Januari 2011

December 2010

November 2010

Oktober 2010

September 2010

Augusti 2010

Juli 2010

Juni 2010

Maj 2010

April 2010

Mars 2010

Februari 2010

Januari 2010

December 2009

November 2009

Oktober 2009

September 2009

Augusti 2009

Juli 2009

Juni 2009

Maj 2009

April 2009

Mars 2009

Februari 2009

Januari 2009

December 2008

November 2008

Oktober 2008

September 2008

Augusti 2008

Juli 2008

Juni 2008

Maj 2008

April 2008

Mars 2008

Februari 2008

Januari 2008

December 2007

November 2007

Oktober 2007

September 2007

Augusti 2007

Juli 2007

Juni 2007

 Favoritlänkar
DN-artikeln

Facebooksidan

HR-akuten

HRsociety

Noden

 Sök på Magnus HR-blogg
 
 Magnus HR-blogg
Namn: Magnus Dalsvall
Ålder: 54 år
Jobb: HR-trendspanare, debattör i HR och partner i HR-akuten.
Snabbcv: Personalman Volvo Aero Engine, Personalchef/direktör på SAS Sverige, BP Sweden, Telia Data, FMV och Solna stad
På gång: 2008 års HR-visionär, driver en tankesmedja och har startat ett nätverk: Fenix- HR ut ur askan.
Privat: En son Douglas 18 år, hundägare till Ozzi en Bearded Collie
HRsociety är tidskriften Personal & Ledarskaps digitala mötesplats och presenteras i samarbete med Sveriges HR-förening.
Frågor om annonsering och nyhetsbrev besvaras av Fredrik Johnsson på Annonshuset AB, tel. 08-662 75 04.
Frågor om HRsocietys Internetverksamhet skickas till [email protected] eller ring 08-545 684 01.

Övriga frågor hänvisas till Personal & Ledarskap eller Sveriges HR-förening.


Bloggtoppen.se