Tänk positivt

2009-01-31 -

Idag undrar jag över varför det finns så mycket "jantelag" i Sverige och HR-området är absolut inget undantag. Den verkar att frodas riktigt bra där, det underlättar ju inte heller när undersökningar visar att vi i Sverige är dom mest

pessimistiska i hela världen om framtiden egentligen helt utan anledning.
Skärpning och uppryckning krävs för som det är nu går vi omkring som ett gäng förlorare och ur det föds sällan vinnare.Börja tänk positivt och se på möjligheterna då kommer det att hända saker. I alla fall så kommer du att må mycket bättre.


Permalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Panik på jobbet

2009-01-30 -

Jag förstår att personalen på centralköket där man slevade upp spagettin från golvet mår dåligt. Hur kul kan det vara att bli tagen på bar gärning och dessutom filmad. Naturligtvis ett beteende som är fullständigt oacceptabelt, men förmodligen hamnade personalen i panik för det finns inget utrymme för misstag. Får man panik så handlar man sällan rationellt.

Vad jag kan undra över är om detta är ett exempel på att man har en för långt driven verksamhetsprocess, att man har gjort en "leanprocess" anorektisk. Där det inte finns något utrymme för misstag och konsekvenserna blev detta? Fanns det med i den riskanalys som dom gjorde och hur mycket kostar inte den här fadäsen/skandalen i dåligt rykte och minskat förtroende?
Trevlig helg


Permalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Se möjligheter och må bättre

2009-01-29 -

Är det någon mer än jag som är trött på alla negativa och svarta rubriker, vi är översvämmade av negativa prognoser, inom HR-området så är det mer snack om neddragningar, outsourcingar, utlokaliseringar och stoppade kompetensutvecklingsinsatser. För att inte tala om "lean och mean". När fick du senast tid för reflektion?

Nu finns det möjligheter att ta nya marknadsandelar, pröva nya idéer och visst är det hemskt med 10% arbetslöshet, men fortfarande har 90% arbete och de har mer kvar i plånboken. Klart att det vänder snart och det går snabbare om vi ser möjligheterna istället för hoten. Här borde HR kunna göra en stor insats och synas och inte enbart synas vid avvecklingen. Tänk positivt och alla mår bättre.


Permalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Nya chefer skapar vinnare

2009-01-28 -

Vilken uppmärksamhet det blev efter intervjun i Metro där jag uttryckte att jag skönjer en ändring av chefsrollen i framtiden. Nu senast blev jag intervjuad av Lotta Bromé i P4 extra. En mer lyssnande och synlig chef som coachar och har tid för sina medarbetare, framför den numera alltför vanliga chefen som inte har tid med sina medarbetare och som skapar rädda och tysta organisationer, särskilt nu i lågkonjunktur.

Vi behöver chefer som har visioner och framtidstro och inte som idag när 8 av 10 VD:ar ser negativt på framtiden och Sverige utmärker sig som det mest negativa landet i världen. Man hittar lite undantag nu och det är en trend åt rätt håll anser jag.

Det företag som har en aktiv och levande HR-idé som ser möjligheter istället för avveckling och varsel kommer att bli vinnare. Kommer man dock i ett läge att man måste varsla gör man det med en öppen agenda med mycket information och peppning. För vi vet alla att varslar man så sjunker produktiviteten, men kostnaden minskar inte förrän oftast efter ett år. Det ger inga snabba vinster utan kan kosta mer än vad det smakar. Kan vi skönja en ny efterfrågan av lite mer progressiva HR-insatser framför "städrollen" som råder idag. Tänk om vi kan få med i HR-arbetet igen ord som empati och tillit.


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Fortsatt storm kring Försäkringskassan

2009-01-26 -

Försäkringskassan är i blåsväder igen, nu riktar JO allvarlig kritik mot kassan. Att slå samman riksförsäkringsverket med 21 försäkringskassor i landet har inte gått problemfritt kan man lugnt konstatera. Det är långa handläggningstider och försenade utbetalningar, flera ur personalen mår dåligt och dessutom lär de ha ett underskott på flera hundra miljoner, läs gärna artikeln i Aftonbladet HÄR


Beror underskottet på att man redan har "tagit ut" vinsten i och ned sammanslagningen undrar jag utan att alls veta. Klart är nog att det borde göras en ordentlig genomlysning av vad som har gått fel i omorganisationen för att förhindra att det upprepas igen. Risken är nog stor annars att man kommer att utse en syndabock och därefter stänga ärendet.
När ska personalen få det lite lugnt och samla ihop lite stolthet för sin arbetsplats. Inte utan att jag tycker synd om dom.


Permalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Chefsbrist om fem år! Hot eller möjlighet?

2009-01-25 -

Inom fem år har 30-40 procent av alla svenska chefer gått i pension och Chefsrekryterare Bengt Lejsved tror på en stor chefsbrist då den unga generationen på väg upp inte gärna vill klättra vidare och vägrar 70-timmars arbetsvecka. Läs gärna artikeln i SvD HÄR.

Jag har nog inte samma pessimistiska tro, visst blir det en ökad konkurrens om chefer, men om fem till tio år så är även 70-talisterna beredda och vill axla ett större ansvar. Men kanske främst att det innebär att chefsrollen ändras av nödvändighet till att ge möjlighet att vara just chef och inte enbart sitta och brottas med kvartalsrapporter och dylikt administrativt.
Men det är härligt  och utmanande att konstatera att 250000 chefer ska bytas ut fram till 2024. Hoppas att alla "dysterkvistar" och negativa chefer som tappat framtidstron vilket vi tydligen har enligt alla undersökningar, byts ut mot positiva chefer som ser möjligheter och har framtidstro. Så heja alla -70 och -80 talister.

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vttPermalink   Ledarskap   Kommentarer (6)   Trackbacks ()
 
Apropå välövervägda varsel

2009-01-23 - Fick den här bilden skickad på mail till mig med texten.

"I det rådande ekonomiska krisläget, ser vi tyvärr ingen annan utväg än att varsla. Vi har efter moget övervägande kommit fram till att det måste bli André."..
Ibland är nog den här bilden inte så långt från sanningen tyvärr.

Trevlig helg önskar Magnus


Permalink   Företagande   Kommentarer (2)   Trackbacks ()
 
Satsa på gaseller

2009-01-22 -

Jag läste en intressant artikel i "svenskan" där det framkom att "enligt en amerikansk studie av fyra år under 1990-talet bidrog de 3 procenten gasellföretag med hela nettoökningen av arbetstillfällen. En studie av Finland 2003-2006 visar att gasellerna, som utgjorde drygt 5 procent av företagen, stod för 90 procent av nettotillskottet av jobb i den finländska ekonomin. Undersökningar från Kanada, Tyskland och Sverige pekar i samma riktning."

Lär gärna artikeln "Lägg ned leopardindustrin" HÄR Det finns ingen enhetlig definition av vad ett gasellföretag är, men det är i alla fall ett småföretag som växer snabbt.

När vi sedan vet att 8 av 10 VD:ar enligt en undersökning i Sverige är negativa till den fortsatta utvecklingen. Det kanske är idé att stödja och uppmuntra den del av näringslivet som tror på framtiden, till exempel gasellföretagen för att snabbt komma ut ur den negativa spiral som råder idag.

I övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Företagande   Kommentarer (1)   Trackbacks ()
 
Fler kvinnor till polisen

2009-01-21 -

Läste i SvD att 81  av vårens  158 polisstudenter är kvinnor. Det är första gången som fler kvinnor än män börjar studera till polis.

Det här är väl ett lyckat exempel på en långsiktig och strategisk satsning på att få in fler kvinnor till polisyrket. Nu har de en utmaning kvar för att fullborda mångfalden och det är att få in mer invandrare, hoppas att de är lika långsiktiga och uthålliga på det planet.

i övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
LAS förr och nu

2009-01-20 -

På senaste nätverksmötet med Fenix diskuterade vi bland allt annat LAS. Tänk att göra en jämförande undersökning av vilka omständigheter som rådde när LAS infördes på -70 talet,  med hur det ser ut idag. Sedan dess har globaliseringen ökat, mobiltelefonen och internet slagit igenom. Vilka grupper avsåg den att skydda och hur ser grupperna ut idag? Är inte detta något för en C-uppsats för någon hugad student? Skulle kunna fungera som ett bra bränsle i diskussionen om LAS utformning i framtiden.

Nätverket Fenix finns på HRsociety och vi hjälper gärna till efter bästa förmåga med uppsatsämnen till studenter och med kontakter om det behövs.

Frågan om LAS tycker jag är viktig då den diskuteras flitigt utanför HR-kretsar, men berör vår vardag i allra högsta grad.

i övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vttPermalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Trender 2009

2009-01-19 -

En journalist ringde upp från tidningen Metro och ville ha reda på vilka trender som jag kunde se under 2009 inom personalområdet, exklusive alla varsel och annat elände.

Det jag kom att tänka på och som jag även har tagit upp här i bloggen är Martin Rogbergs bild där vi når toppen på det "hårda" ledarskapet och snart vänder mot ett mer mjukt ledarskap.

"Proud people perform" som Fredrik Wetterlundh (finalist om årets HR-chef) har myntat kommer att få ett ökat genomslag och företagen börjar återupptäcka att många medarbetare presterar bättre i en dynamisk arbetssituation. Ytterligare eventuella trender är:


Det blir vidare ett ökat fokus på medarbetarskap, vi har länge satsat på ledarutveckling men inget eller väldigt lite på medarbetarskapet.

Vi kastar vårt bristfokus och tittar på vad personerna tillför istället.

Attraktiva arbetsgivare passar nu på att vässa sin kompetens och talangerna kommer att söka sig till företagen som har en bra och aktiv personalpolitik och de kommer att gå stärkta ur "krisen". Läs gärna artikeln i HÄR


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (1)   Trackbacks ()
 
Varsel slag mot jämställdhet

2009-01-16 -

Läste en krönika av Tove Carlén om att turordningen är ett slag mot jämställdheten.

Hon hade besökt en Volvo fabrik som medvetet hade satsat på att få in fler kvinnor "på golvet" Nu i varsel tider är det många unga kvinnor som får gå då de är bland de sist anställda och att företagets andel av kvinnor som kollektivanställda minskade i första varselvågen från 16 till 12 procent. Det blir till att börja om igen suckar en arbetstyngd personalavdelning i arbetet att få en jämn könsfördelning.

Erfarenheter visar att mångfalden minskar när det blir nedskärningar, så var det i förra lågkonjunkturen och så blir det förmodligen nu. Då spelar inga jämställdhetsmål och mångfaldsplaner ingen roll då går vi tillbaka till ruta ett. Eller???


Permalink   Allmänt   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Negativism i världsklass

2009-01-15 -

Läste i SvD (finns tyvärr inte på nätupplagan) att svenska företag är mest pessimistiska i hela världen enligt en undersökning gjord av Grant Thornton som frågat 7200 företagsledare i världen där Sverige utmärkte sig väldigt negativt i rapporten.

Förutom Sverige var det Vietnamn som sticker ut mest i undersökningen. I Vietnamn är framtidstron på topp bland företagarna.

Varför frodas det så mycket dysterkvistar i Sverige? Jag tror att den genomgående negativism som finns i Sverige bara skapar mer negativism i en ond spiral. Vem kan bryta det mönstret, i alla fall kan jag tycka att HR borde kunna spela en roll i sammanhanget.


Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Är mångfald Corporate Bullshit för chefer?

2009-01-14 -

Ja kanske det, i alla fall om man läser e24 som berättar om en Sifo-undersökning beställd av McDonalds att nio av tio chefer med personalansvar anser att mångfald är viktig, men de flesta ledningsgrupper saknar helt mångfald. Läs gärna artikeln HÄR

Vi vet sedan tidigare att i de flesta börsbolags styrelser saknas också mångfald och hur ser det ut på personalavdelningar som oftast hanterar mångfaldsfrågorna behöver väl knappast nämnas här.

Mångfald diskuteras ofta i små grupper av redan "frälsta" och hur tror man då att budskapet ska nå ut. Finns det en tendens att det blir en liten klubb för inbördes beundran med "proffstyckare" som pratar om frågan, men har ingen erfarenhet att arbeta med mångfald kopplat till affären?

Ett bra exempel på bra och fungerande mångfald visar McDonalds upp, de flesta andra exemplen är tyvärr mer ord än handling, vilket förmodligen kommer att ge utslag i dessa varseltider.


Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Leker Telia Sonera "följa John"?

2009-01-13 - Telia Sonera varslar 1200. Verkar vara ett magiskt tal för jag tycker mig ha hört det antalet tidigare.Se artikel i aftonbladet

HÄR  Facket är kritiska då de inte fick beskedet i tid för att kunna mobilisera.
Det jag tycker är tråkigt är att om det handlar om affärer är det VD:n som uttalar sig, gäller det ekonomi så är det ekonomichefen och gäller det varsel så är det inte personalchefen utan en presstalesman. Likadant här på Telia Sonera för vem är egentligen bäst att svara på frågor om varsel, jag tror i alla fall inte att det är presstalesmannen. Vågar vi inte synas i svåra tider, hur ska vi då kunna synas i bra tider.
Vad jag även ställer mig frågande till är att som i Telia Sonera fallet prata om att sänka kostnaderna i år med 3 miljarder kronor. Mig veterligen klarar man inte det genom att lägga ett varsel nu för personalnedskärningar är ingen snabb lösning för att spara pengar. Det tar förmodligen nästan ett år innan lönekostnaderna försvinner från dessa 1200 personer. Är det möjligen så att de inte vill vara sämre än alla andra som varslar och passa därmed på att rensa upp lite i leden.


Permalink   Företagande   Kommentarer (4)   Trackbacks ()
 
LAS skapar otrygghet!?

2009-01-12 -

På DN-debatt skriver näringslivsforskaren Magnus Henrekson professor och vd vid institutet för Näringslivsforskning "att LAS måste avvecklas för trygghetens skull". Han menar att LAS inte levererar som det var tänkt och att tryggheten under LAS är en ren chimär.

Vidare påstås det i artikeln att i 90-95% av alla uppsägningar så frångås turordningsreglerna.

Han efterlyser ett modernt trygghetssystem som mer tar hand om den enskildes trygghet och förfasas över att arbetsgivaren ändå alltid kan säga upp en anställda genom skadeståndsparagrafen och att AD domen är offentlig så arbetstagaren får synas. Läs gärna debattartikeln HÄR


LAS är en omdebatterad lag, men vad tycker HR-cheferna om den. De arbetar ju i praktiken med verkställigheten av lagen. Här har en näringslivsforskare uttalat sig, annars är det vanligen politiker men väldigt sällan HR, varför är det så?

övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vttPermalink   Ledarskap   Kommentarer (2)   Trackbacks ()
 
Pension vid 72

2009-01-11 -

Det lär arbetas med ett förslag att höja pensionsåldern till 72 år. En sådan drastisk höjning kräver omfattande åtgärder för att alla ska kunna orka arbeta hela tiden ut. För hur många förskolärare kan hoppa hopprep med barnen vid 72 års ålder, hur många industriarbetare klarar av det löpande bandet efter 65. Vi har en mängd yrkesgrupper som är slitna och hur ser vi till att de orkar hela vägen fram till 72 år.
Eller blir det som nu då jag upplever att många avgångsvederlag utgår till  "trötta" 65 åringar för att förmå dom att sluta och inte stanna kvar ytterligare två år.
Dessutom kan vi fundera på hur det här slår i generationsväxlingen för ungdomarna som ska ut på arbetsmarknaden, för vem slår en 70-åring i yrkeskompetens och erfarenhet med tanke på lagen om åldersdiskriminering.


Permalink   Allmänt   Kommentarer (2)   Trackbacks ()
 
Unga tappar arbetslusten i kristider

2009-01-08 - Unga tappar jobblusten i kristider, enlig en undersökning på Manpwer Worklife se länk

undersökning , Unga förvärvsarbetande behöver motiveras extra mycket i tider av varsel och uppsägningar för att inte tappa motivation och drivkraft. Skillnaden är stor gentemot medelålders som istället kräver stöd och struktur.
Hörde även på nyheterna att BRIS får väldigt många oroliga samtal från barn när det gäller alla varsel, arbetslöshet och allt prat om finanskris.
Har det inte gått lite väl långt då i allt negativt tänkande, se möjligheter och må mycket bättre. Vi agerar som vi ska ut till en viktig match och tar ut förlusten i förskott.


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (4)   Trackbacks ()
 
Åtta av tio börs VD:ar är riktiga dysterkvistar

2009-01-07 -

Jag hörde i förbifarten på TV att vid en förfrågan bland våra större bolag på börsen så hade 8 av 10 VD:ar  en negativ bild på vad som kommer att hända det närmaste året. Konstaterades även att våra svenska chefer var mer negativa än deras motsvarigheter i övriga Europa och dysterkvistar har väl aldrig förändrat något till det bättre.

Det är väl inte så särskilt förvånande att de svenska cheferna har en så samfällt negativ bild av framtiden då den svenska "paradgrenen" groupthink i allra högsta grad finns bland våra högsta chefer (alla är stöpta mer eller mindre i samma form och tänker och reagerar likadant).

Hur som helst så är det förmodligen inte bland dessa 80% av våra större börsbolag som vi kan vänta oss ett nytänkande och innovation för att försöka ändra på situationen, utan vi får hoppas att de andra 20%:en kan stå för en utveckling och expansion. Eller vem vet det kan dyka upp en ny storindustri från någon av alla våra innovativa småföretag.


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (3)   Trackbacks ()
 
LRF satsar för att stå emot lågkonjunkturen

2009-01-05 - LRF har redan satsat 250 mkr och satsar nu lika mycket till för att utveckla och stärka sina medlemsföretag. LRF uttalar sig på följande sätt. -"Genom att satsa offensivt hoppas vi kunna mildra lågkonjunkturens effekter och få fart på tillväxten i Sverige" . Kan man här se sambandet med deras aktiva  personalavdelning och satsningarna som görs i lågkonjunkturen. Kan dom så borde fler kunna tycker jag. Bra jobbat LRF och tumen upp för deras personalavdelning.
Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Kvinnorna kommer starkt

2009-01-04 -

Det är inte så ofta som jag har haft anledning utifrån HR-perspektiv berömma regeringen. Men nu när en undersökning som presenterades i DN har visat att vid tillsättning av högre tjänster inom staten har hälften gått till kvinnor och 20 % av tillsättningarna har utländsk bakgrund. Det är inte genom kvoteringar, partibokstillhörighet eller "headhunting", utan det är genom annonsering och en genomarbetad kravprofil som har gjort resultatet. Alltså traditionella "personalvetarmetoder" för att citera Gisela Jönsson (tidigare studentbloggare på hrsociety). Bra jobbat regeringen. Läs gärna artikeln i DN HÄR.

Det finns några riktigt spännande namn som Minoo Akhtarzand på Banverket, sedan så finns det någon som jag personligen kan vara lite mer skeptisk och frågande till. Men det hade jag nog varit i vilket fall som helst.

Flera av kvinnorna ligger dessutom på 10-topplistan som högst avlönade. Inom HR där det i de 15 största företagen/organisationerna är 11 av 15 personaldirektörer kvinnor. Tittar vi sedan på löneutvecklingen på HR-chefer så har den verkligen stigit brant.

Att emancipationen kommer starkt och blir ett trendbrott som kan bli starkare än industrialiseringen enligt vissa bedömmare är kanske det vi behöver för att komma ifrån den negativa spiral som vi upplever nu.
övrigt rekommenderar jag att du också anmäler dig som abonnent på nodens kostnadsfria  trendspaningsbrev "Veckan trender & Tecken" som utkommer varje fredag. Anmäl dig här!

http://www.noden.se/vtt


Permalink   Ledarskap   Kommentarer (2)   Trackbacks ()
 
HR kan bromsa företagsflytt och outsourcing!

2009-01-02 -

Att flytta verksamheten utomlands är inte alltid lönsamt, ändå vill ett av tre företag flytta verksamhet utomlands, visar en ny undersökning som Unionen har gjort och presenteras på SvD näringsliv. Till bilden hör också att man sällan utvärderar besluten om flytt, man kan undra om de inte vill få bekräftat om det var ett bra eller dåligt beslut. Så bäst att blunda och köra på. Jag kommer ihåg att Harvard Business Rev. skrev för knappt ett år sedan om outsourcing och sju myter om det. De visade också på samma fenomen om bristfälliga undersökningar, kravspecifikationer och konsekvensanalyser och att de flesta outsourcingprojekt inte var lönsamma.

I undersökningen pekar man på svagt underbyggda kalkyler, leveransförseningar, högre lönekostnad än beräknat på grund av sämre produktivitet och ökad byråkrati.

Jag hoppas att personal och HR-avdelningarna tar detta till sig och när frågan kommer upp kan agera mer som "djävulens advokat" och våga ifrågasätta och medvetandegöra beslutsfattarna om att det inte alltid är grönare på andra sidan.


Men det är sådana här uppgifter som gör att jag ser rätt positivt på framtiden. Tänk hur mycket verksamhet vi i så fall kan börja ta tillbaka hem och få en större lönsamhet. Men det som kan oroa mig är ekonomer som verkar helt skrupelfria (finanskrisen),  samt dåliga på att göra kalkyler och följa upp. Hur står det till med ekonomiutbildningen egentligen har vi tillåtet en alltför "kreativ" ekonomisektorr? Ett återtåg för de "gamla" bokhållarna kanske kommer?


Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
Nu vänder arbetslöshetstrenden, eller?

2009-01-01 -

Arbetsgivaravgiften sänks med en procent, det kommer att bli rusning till att anställa folk, eller. Tyvärr tror jag att det gör  varken till eller från i valet att anställa eller varsla, känns lite väl marginell förändring för majoriteten av arbetsgivarna. Så jag tror att personalavdelningarna och HR-personerna får fortsätta att argumentera och ta fram andra alternativ mot varselsjukan. Visst kan man behöva varsla men det är absolut en sista åtgärd då det kan förstöra så mycket för framtida utveckling. Tyskland lärde sig av misstagen med massvarsel vid förra lågkonjunkturen och är nu väldigt restrektiva, en del företag i Sverige resonerar likadant. Tyvärr verkar majoriteten av företagen/organisationerna inte ha lärt sig av läxan från förra gången.
Vore trevligt om media mer uppmärksammade om de företag/organisationer som hittar andra alternativ än att måla upp svarta krigsrubriker. Låt 2009 bli möjligheternas år.


Permalink   Företagande   Kommentarer (0)   Trackbacks ()
 
 Bloggens startsida
Till bloggens startsida
 Senaste inläggen
Tänk positivt

Panik på jobbet

Se möjligheter och må bättre

Nya chefer skapar vinnare

Fortsatt storm kring Försäkringskassan

 Arkiv
Oktober 2014

September 2014

Augusti 2014

Juli 2014

Juni 2014

Maj 2014

Mars 2014

Februari 2014

Januari 2014

December 2013

November 2013

Oktober 2013

September 2013

Augusti 2013

Juli 2013

Juni 2013

Maj 2013

April 2013

Mars 2013

Februari 2013

Januari 2013

November 2012

September 2012

Augusti 2012

Juli 2012

Juni 2012

Maj 2012

April 2012

Mars 2012

Februari 2012

Januari 2012

December 2011

November 2011

Oktober 2011

September 2011

Augusti 2011

Juli 2011

Juni 2011

Maj 2011

April 2011

Mars 2011

Februari 2011

Januari 2011

December 2010

November 2010

Oktober 2010

September 2010

Augusti 2010

Juli 2010

Juni 2010

Maj 2010

April 2010

Mars 2010

Februari 2010

Januari 2010

December 2009

November 2009

Oktober 2009

September 2009

Augusti 2009

Juli 2009

Juni 2009

Maj 2009

April 2009

Mars 2009

Februari 2009

Januari 2009

December 2008

November 2008

Oktober 2008

September 2008

Augusti 2008

Juli 2008

Juni 2008

Maj 2008

April 2008

Mars 2008

Februari 2008

Januari 2008

December 2007

November 2007

Oktober 2007

September 2007

Augusti 2007

Juli 2007

Juni 2007

 Favoritlänkar
DN-artikeln

Facebooksidan

HR-akuten

HRsociety

Noden

 Sök på Magnus HR-blogg
 
 Magnus HR-blogg
Namn: Magnus Dalsvall
Ålder: 54 år
Jobb: HR-trendspanare, debattör i HR och partner i HR-akuten.
Snabbcv: Personalman Volvo Aero Engine, Personalchef/direktör på SAS Sverige, BP Sweden, Telia Data, FMV och Solna stad
På gång: 2008 års HR-visionär, driver en tankesmedja och har startat ett nätverk: Fenix- HR ut ur askan.
Privat: En son Douglas 18 år, hundägare till Ozzi en Bearded Collie
HRsociety är tidskriften Personal & Ledarskaps digitala mötesplats och presenteras i samarbete med Sveriges HR-förening.
Frågor om annonsering och nyhetsbrev besvaras av Fredrik Johnsson på Annonshuset AB, tel. 08-662 75 04.
Frågor om HRsocietys Internetverksamhet skickas till [email protected] eller ring 08-545 684 01.

Övriga frågor hänvisas till Personal & Ledarskap eller Sveriges HR-förening.


Bloggtoppen.se